12 Temmuz 2014 Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız

12 Temmuz 2014 Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız
Sahibinebak.com
Sahibinebak.com
Sahibinebak.com

12 Temmuz 2014 Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız

(1) Aşağıdakilerden hangisi koma hâlinin belirtilerindendir?

  • A) Kötü kokulara karşı burnunu tıkaması
  • B) Sorulan sorulara anlamlı cevap vermesi
  • C) Gözleri ile hareket eden cisimleri takip etmesi
  • D) Yutkunma, öksürük gibi tepkilerin kaybolması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(2) Aşağıdaki yaralılardan hangisinin sedyesiz ve oturtularak taşınmasında tehlike yoktur?

  • A) şoka girmiş olan
  • B) Omurga kırığı olan
  • C) Kol kemiği kırık olan
  • D) Kalça kemiği kırık olan

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(3) Aşağıdakilerden hangisi yaralı taşımalarında uyulması gereken kurallardandır?

  • A) Kazazedenin mümkün olduğunca çok hareket ettirilmesi
  • B) Kazazedenin baş-boyun-gövde ekseni esas alınarak en az 6 destek noktasından kavranması
  • C) ılk yardımcının kalkarken ağırlığı sırt kaslarına vermesi
  • D) ılk yardımcının kendi sağlığını riske atması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(4) Baş yaralanmalarında kafatası kırığını düşündüren en önemli bulgu hangisidir?

  • A) Yüzün yaralanması
  • B) El bileğinin burkulması
  • C) Köprücük kemiğinin kırılması
  • D) Kulaktan ya da burundan kan ya da sıvı gelmesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(5) Kazazedelerde görülen kırık ve ezilmeler hangi sistemi ilgilendiren bir konudur?

  • A) Boşaltım sistemini
  • B) Dolaşım sistemini
  • C) Hareket sistemini
  • D) Sindirim sistemini

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(6) ılk yardımın ABC'si olarak kabul edilen uygulamalardan "A" neyi ifade etmektedir?

  • A) Hava yolu açıklığının değerlendirilmesini
  • B) Kan dolaşımının değerlendirilmesini
  • C) Solunumun değerlendirilmesini
  • D) Kanamanın durdurulmasını

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(7) Ağızdan ağıza suni solunumda, verilen hava miktarının yeterliliği kazazedenin hangi durumundan anlaşılır?

  • A) Yüzünün sararmasından
  • B) Nabız sayısının azalmasından
  • C) Vücut sıcaklığının azalmasından
  • D) Göğüs kafesinin yükselmesinden

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(8) Çok sayıda yaralının olduğu kazalarda, kazazedelerin durumu değerlendirilir ve öncelikli müdahale edilecekler belirlenir. Buna göre ilk önce müdahale edilmesi gereken kazazede aşağıdakilerden hangisidir?

  • A) Ölmüş olan
  • B) Ağır kanamalı olan
  • C) Birinci derecede yanığı olan
  • D) Ayak bileğinde burkulma olan

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(9) " Göğüste kuvvetli ağrı nedenleri" arasında en sık olarak görüleni aşağıdakilerden hangisidir?

  • A) Kalp krizi
  • B) Yüksek ateş
  • C) Görme bozukluğu
  • D) Ayak bileğinde burkulma

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(10) I- Sızıntı biçiminde ve hafif olması
II- Koyu renkli ve taşma tarzında akması
III- Kalp atımına uyumlu şekilde fışkırarak çıkması
Verilenlerden hangileri atardamar kanamalarına ait bir özelliktir?

  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I, II ve III

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(11) Kanamanın fazla olduğu bacak yaralanmalarında,kanamayı azaltmak için basınç uygulanacak bölge aşağıdakilerden hangisidir?

  • A) Kasık iç kısmı
  • B) Kolun üst kısmı
  • C) Bacak dış kısmı
  • D) Karnın ön üst kısmı

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(12) Aşağıdaki durumların hangisinde, kazazedenin bacaklarının 30 cm yukarı kaldırılması doğru bir ilk yardım uygulamasıdır?

  • A) şok durumu
  • B) Beyin kanaması
  • C) Ayak bölgesinden yılan sokması
  • D) Akciğer zedelenmesi ve kanaması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(13) Aşağıdakilerden hangisinin kendiliğinden oluşmuş burun kanamalarında yapılması yanlıştır?

  • A) Temiz bir bez ile yapılan tamponun burna yerleştirilmesi
  • B) Çeneyi göğüsten uzaklaştırarak başın geriye çekilmesi
  • C) Burun üzerine ve enseye buz konulması
  • D) Yüzün soğuk su ile yıkanması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(14) Trafik görevlisinin geceleyin ışıklı işaret çubuğunu şekildeki gibi hareket ettirmesinin sürücüler için anlamı nedir?

  • A) Geç işareti
  • B) Dur işareti
  • C) Yavaşlatma işareti
  • D) Hızlandırma işareti

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(15) Aksine bir durum yoksa, şekildeki ışıklı trafik işaret cihazına göre sürücüler ok yönündeki dönüşü ne zaman yapmalıdır?

  • A) Oklu ışık sarı yandığında
  • B) Oklu ışık yeşil yandığında
  • C) Oklu ışık kırmızı yandığında
  • D) Sarı ve kırmızı oklu ışık birlikte yandığında

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(16) şekildeki trafik işaretini gören sürücünün aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?

  • A) Hızını artırması
  • B) Sert fren yapması
  • C) Vitesi boşa alması
  • D) Uygun vitesle inmesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(17) Aşağıdakilerden hangisi gevşek şev işaretidir?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(18) Aşağıdakilerden hangisi öndeki taşıtı geçmek yasaktır anlamındadır?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(19) şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

  • A) Otobüs yolunu
  • B) Otobüslerin park yerini
  • C) Otobüsün giremeyeceğini
  • D) Otobüslere hız sınırlamasının olduğunu

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(20) Taşıt yolu üzerine çizilen şekildeki yatay işaretlemenin anlamı nedir?

  • A) Bisiklet yolu
  • B) Motosiklet yolu
  • C) Bisiklet giremez
  • D) Motorlu bisiklet yolu

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(21) Geceleri araçların karşılaşmaları esnasında hangi ışıkların yakılması zorunludur?

  • A) Dönüş ışıklarının
  • B) Sis veya park ışıklarının
  • C) Uzağı gösteren ışıkların
  • D) Yakını gösteren ışıkların

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(22) Yerleşim yeri dışında, trafik işaret levhalarına yaklaşım yönünde kaç metre mesafede duraklamak yasaktır?

  • A) 100
  • B) 120
  • C) 150
  • D) 200

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(23) Aşağıdakilerden hangisi araç sahiplik belgesidir?

  • A) Sürücü belgesi
  • B) Araç tescil belgesi
  • C) Araç imalat belgesi
  • D) Servis bakım belgesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(24) Bir sürücünün, emniyet kemeri kullanmaya özen göstermesinin esas nedeni ne olmalıdır?

  • A) Trafik kazalarında koruyucu önlem olarak görmek
  • B) Araçta bulunan uyarı sistemini susturmak
  • C) Denetimlerde problem yaşamamak
  • D) Ceza almaktan çekinmek

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(25) Aşağıdaki araçların hangisinde yangın söndürme cihazının bulundurulması zorunludur?

  • A) Bisiklet
  • B) Motosiklet
  • C) Lastik tekerlekli Traktör
  • D) Tehlikeli madde taşıyan araç

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(26) E sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar aşağıdaki araçlardan hangisini süremez?

  • A) Otobüs
  • B) Kamyon
  • C) Minibüs
  • D) Motosiklet

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(27) Aşağıdakilerden hangisi trafik psikolojisinin hedeflerindendir?

  • A) Trafik kültürünün ve güvenlik bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak
  • B) Trafik kazalarına neden olabilecek riskli davranışlar kazandırmak
  • C) Bireye, aile yapısına ve diğer insanlara zarar vermek
  • D) Stresli olarak araç kullanmayı teşvik etmek

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(28) Sürücünün aşağıda verilen hangi davranışı çevreyi olumlu etkiler?

  • A) Aracının eski parçalarını çevreye atması
  • B) Aracının bakımını zamanında yaptırması
  • C) Aracını gereksiz yere çalışır hâlde tutması
  • D) Aracında ucuz ve kalitesiz yakıt kullanması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(29) Tabloda,kandaki alkol miktarına bağlı olarak sürücülerin kaza yapma riskindeki artışlar verilmiştir.

Tabloya göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle söylenir?

  • A) Alkolün her sürücüde aynı etkiyi göstermediği
  • B) Ülkemizde alkol tüketiminin gittikçe artmakta olduğu
  • C) Kaza riskinin kandaki alkol miktarına bağlı olarak arttığı
  • D) Az miktarda alınan alkolün sürücünün refleksini güçlendirdiği

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(30) şekildeki kara yolu bölümünde sürücülerin aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?

  • A) Hızını azaltması
  • B) Hız sınırını aşması
  • C) Önündeki aracı geçmesi
  • D) Takip mesafesini azaltması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(31) Yerleşim birimleri dışındaki kara yollarında,hangi tür taşıtların öndeki araçla olan takip mesafesi 50 metreden az olmamalıdır?

  • A) Otomobil
  • B) Motosiklet
  • C) Telikeli madde taşıyan taşıt
  • D) Lastik tekerlekli traktör

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(32) 
şekle göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?

  • A) 1 numaralı motosiklet sürücüsünün hız sınırını aştığı
  • B) 1 numaralı motosiklet sürücüsünün geçme yasağına uymadığı
  • C) 2 numaralı araç sürücüsünün hız sınırını aştığı
  • D) 3 numaralı araç sürücüsünün yanlış şeritte seyrettiği

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(33) Kavşaklarda araçların sağa ve sola dönüş kavisleri aşağıdakilerin hangisindeki gibi olmalıdır?

  • A) Sağa ve sola dar
  • B) Sağa ve sola geniş
  • C) Sağa dar, sola geniş
  • D) Sağa geniş, sola dar

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(34) şekilde görülen kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkını hangi araç kullanmalıdır?

  • A) Otobüs
  • B) Traktör
  • C) Otomobil
  • D) ış makinesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(35) Geçiş üstünlüğüne sahip araç sürücüsü,bu hakkı kullanırken aşağıdakilerden hangisine dikkat etmek zorundadır?

  • A) Hız sınırlamasına
  • B) Trafik yasaklarına
  • C) Çevreyi rahatsız etmemeye
  • D) Can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamaya

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(36) Aksine bir işaret yoksa, eğimsiz iki yönlü dar yolda, minibüs ile kamyonun karşılaşması durumunda, hangisi diğerine yol vermelidir?

  • A) Minibüs, kamyona
  • B) Kamyon, minibüse
  • C) Hızı fazla olan, diğerine
  • D) Yolcu sayısı fazla olan, diğerine

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(37) 
Aksine bir işaret yoksa, şekildeki aracın sürücüsü, iki yönlü dört veya daha fazla şeritli yollarda; geçme ve dönme dışında,aşağıdakilerden hangisinde seyretmek zorundadır?

  • A) Bankette
  • B) Orta şeritte
  • C) En sağ şeritte
  • D) En sol şeritte

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(38) Bir şoförün, ticari amaçla aşağıdakilerden hangisini, 24 saatlik herhangi bir süre içinde; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4,5 saatten fazla sürmesi yasaktır?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(39) şekildeki kara yolu üzerinde soru işareti (?) ile gösterilen, çizgilerle belirlenmiş alana ne ad verilir?

  • A) Banket
  • B) Yaya yolu
  • C) Yaya geçidi
  • D) Bisiklet yolu

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(40) I- Yer işaretlemeleri
II- Trafik işaret levhaları
III- Işıklı ve sesli trafik işaretleri
Belediyeler, yapım ve bakımından sorumlu oldukları kara yollarında, trafiği düzenleme amacı ile yukarıdakilerden hangilerini temin ve tesis etmekle görevlidir?

  • A) Yalnız I
  • B) I ve II
  • C) II ve III
  • D) I, II ve III

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(41) Aşağıdakilerden hangisi motorda normal yanma olmamasının sebeplerindendir?

  • A) Far ayarının bozulması
  • B) Hava filtresinin kirli olması
  • C) Fren balatalarının aşınması
  • D) Vantilatör kayışının sıkı olması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(42) Seyir esnasında, aracın gösterge panelinde yağlama sistemi ile ilgili şekildeki gibi bir arıza bildirimi görüldüğünde öncelikle yapılması gereken nedir?

  • A) Motor devri yükseltilir.
  • B) Motor devri düşürülür.
  • C) Araç sürülmeye devam edilir.
  • D) Araç durdurulur ve motor stop edilir.

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(43) Aşağıdakilerden hangisinin periyodik bakımı yapılmadığında motorda yeterli miktarda yağlama gerçekleşmez?

  • A) Yağ filtresi
  • B) Hava filtresi
  • C) Yakıt filtresi
  • D) Polen filtresi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(44) Aşağıdakilerden hangisi lastiklerin aşırı şişirilmesi sonucunda oluşabilir?

  • A) Jantın eğilmesi
  • B) Fren hidroliğinin azalması
  • C) Sürüş konforunun azalması
  • D) Bijon somunlarının gevşemesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(45) Aracın farlarında arıza giderme veya far değişimi yapıldıktan sonra hangi ayarın yapılması gerekir?

  • A) Rot ayarı
  • B) Far ayarı
  • C) Supap ayarı
  • D) Rölanti ayarı

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(46) Akünün elektrolit seviyesi hangisindeki gibi olmalıdır?

  • A) Plakaların ortasında
  • B) Plakaların en altında
  • C) Plakaların 1 cm altında
  • D) Plakaların 1 cm üzerinde

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(47) Donmayı önlemek için radyatöre ne konulur?

  • A) Yağ
  • B) Asit
  • C) Antifriz
  • D) Saf su

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(48) Benzinli motorlarda, aşağıdakilerden hangisinin tırnakları arasında oluşan kıvılcımla silindir içerisindeki yanma olayı başlatılmış olur?

  • A) Buji
  • B) Flaşör
  • C) Distribütör
  • D) Kontak anahtarı

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(49) Aracın gösterge panelinde aşağıdakilerden hangisinin sürekli yanıp sönmesi, acil uyarı (dörtlü ikaz) lambalarının açık olduğunu bildirir?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(50) Güç aktarma organlarından hangisi araca geri hareket yeteneği kazandırır?

  • A) şaft
  • B) Amortisör
  • C) Vites kutusu
  • D) Diferansiyel

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C