9 Ağustos 2014 Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız

9 Ağustos 2014 Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız

9 Ağustos 2014 Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız
Ücretsiz İlan Sitesi

9 Ağustos 2014 Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız

(1) Aşağıdakilerden hangisi kandaki oksijen oranının düşmesine bağlı olarak meydana gelmez?

  • A) Kansızlık
  • B) Bilinç kaybı
  • C) Baş dönmesi
  • D) Düzensiz nabız atışı

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(2) Delici karın yaralanması olan bir kazazedenin bilinci yerinde ise verilecek pozisyon nasıl olmalıdır?

  • A) Yan yatış
  • B) Baş yanda, yarı yüzüstü yatış
  • C) Bacaklar karna doğru bükülü, sırtüstü yatış
  • D) Bacaklar yerden 30 cm yüksekte, sırtüstü yatış

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(3) Boyun, sırt ve bel omurları kırıklarında, yaralı uygun şekilde tespit ve nakil edilmezse aşağıdakilerden hangisinin olması beklenir?

  • A) Vücudun bir bölgesinde felç oluşması
  • B) Nabız atışlarının sürekli hızlanması
  • C) Bulantı ve kusmanın olması
  • D) Vücut sıcaklığının artması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(4) Aşağıdakilerden hangisi çıkıklarda yapılan ilk yardım uygulamasıdır?

  • A) Çıkan bölge üzerine masaj yapmak
  • B) Çıkan bölge üzerine sıcak uygulama yapmak
  • C) Çıkan bölge ile kalp arasına turnike uygulamak
  • D) Çıkan bölgenin hareketsizliğini sağlayarak, sevk etmek

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(5) Bak-Dinle-Hisset yönteminde "Dinle" ne anlama gelir?

  • A) Trafik işaretçilerinin dinlenmesi
  • B) Yaralının soluk sesinin dinlenmesi
  • C) Yaralıların şikayetlerinin dinlenmesi
  • D) Etrafta siren sesi olup olmadığının dinlenmesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(6) Vücudumuzda belli bir işlevi yerine getirmek amacıyla bir araya gelen organların oluşturdukları yapıya ne denir?

  • A) Doku
  • B) Hücre
  • C) Gövde
  • D) Sistem

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(7) .Konuşamıyor.
.Nefes alamıyor.
.Rengi morarıyor.
.Acı çekerek ellerini boğazına götürüyor.
Verilen bulgular kazazedede aşağıdaki durumların hangisinin olduğunu gösterir?

  • A) Koma hâli
  • B) Uykuya eğilim
  • C) Solunum yolunun yabancı cisimle tıkanması
  • D) Dolaşımın durması, kalp atımlarının alınamaması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(8) ılk yardımcı, kaza yapan aracın içerisinden yaralıları çıkarmadan önce aşağıdakilerden hangisine özellikle dikkat etmelidir?

  • A) Aracın yanma veya devrilme tehlikesinin olup olmadığına
  • B) Yaralıların üzerinde bulunan giysilere
  • C) Yaralıların cinsiyetlerine
  • D) Aracın modeline

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(9) Yaralının araçtan çıkarılması esnasında en çok hangisine dikkat edilmelidir?

  • A) Hızlı ve aceleci davranmaya
  • B) Kaza yapan araca hasar verilmemesine
  • C) Yaralıda yeni bir yaralanma meydana gelmemesine
  • D) Kazayı seyredenlerin uzaklaştırılmasına

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(10) Bebeklerde (0-12 ay) tek ilk yardımcı ile yapılan dış kalp masajı uygulanması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

  • A) Göğüs ve sırt kısmının iki elin arasına alınarak sıkıştırılması
  • B) Sağ elin yumruk hâline getirilerek göğüs merkezine vurulması
  • C) Göğüs kemiği 6 cm aşağıya inecek şekilde basınç uygulanması
  • D) Bir elin orta ve yüzük parmağı ile göğüs kemiği 4 cm aşağıya inecek şekilde basınç uygulanması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(11) Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın temel kurallarından biri değildir?

  • A) ılk yardımcı önce kendini emniyete almalıdır.
  • B) ılk yardımcı emin olmadığı uygulamalardan kaçınmalıdır.
  • C) Tıbbi yardım gelene kadar hiçbir uygulama yapılmamalıdır.
  • D) Kazazedelere müdahale hızlı ancak sakin bir şekilde yapılmalıdır.

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(12) Aşağıdaki organlardan hangisinin yaralanması durumunda öksürme ile ağızdan pembe köpüklü kan gelir?

  • A) Akciğer
  • B) Mide
  • C) Karaciğer
  • D) Dalak

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(13) Aşağıdakilerden hangisi şok belirtilerindendir?

  • A) Zihinsel aktivitenin artması
  • B) Cildin soğuk ve nemli olması
  • C) Vücut sıcaklığının hızla yükselmesi
  • D) Dilin gevşeyerek geriye doğru toplanması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(14) ışaret levhalarıyla ilgili aşağıdaki davranışlardan hangisi trafiği tehlikeye düşürmez?

  • A) Yerlerinin değiştirilmesi
  • B) Üzerlerine yazı yazılması
  • C) Görülmelerinin engellenmesi
  • D) Eskiyenlerin yenileriyle değiştirilmesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(15) I- Araçlarını ve araçlarının etrafını kontrol etmeleri
II- Işıkla veya kolla, gerekli hâllerde her ikisi ile çıkış işareti vermeleri
III- Görüş alanları dışında kalan yerler varsa uyarılmaları için bir gözcü bulundurmaları
Duraklanan veya park edilen yerden çıkılırken sürücülerin yukarıdakilerden hangilerini yapmaları zorunludur?

  • A) Yalnız I
  • B) I ve II
  • C) II ve III
  • D) I, II ve III

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(16) şekildeki gibi kontrolsüz kavşakta karşılaşan araçların geçiş hakkı sıralaması nasıl olmalıdır?

  • A) 2 - 1 - 3
  • B) 2 - 3 - 1
  • C) 3 - 1 - 2
  • D) 3 - 2 - 1

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(17) Aşağıdakilerden hangisi kazalara ait bir özelliktir?

  • A) Önlemlere bağlı olarak azalabilmesi
  • B) Doğal olarak meydana gelmesi
  • C) Çevresel etkilere bağlı olması
  • D) Önceden tahmin edilebilmesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(18) Aşağıdaki durumların hangisinde, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin aynı cins taşıtlar için tayin ettiği hız sınırlarını aşan taşıt sürücülerine ceza verilmez?

  • A) Kavşaklara yaklaşırken
  • B) Sağa veya sola dönerken
  • C) Bir başka araç tarafından geçilirken
  • D) ıki yönlü kara yolunda öndeki araç geçilirken

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(19) Zorunlu mali sorumluluk sigortası hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

  • A) Motorlu araçlar için zorunludur.
  • B) Motorlu araçlar için isteğe bağlıdır.
  • C) Teminat limitleri ve sigorta primi yasa ile belirlenir.
  • D) Araç sahibine düşen hukuki sorumluluğu teminat altına alır.

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(20) Hangi kişilik özelliğinin sürücülerde olması trafik ortamında riskli davranışı azaltır?

  • A) Asabi
  • B) Öfkeli
  • C) Stresli
  • D) Hoş görülü

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(21) Canlılarla etkileşim içinde olan doğal ve fiziksel öğelerden oluşan dış ortama ne denir?

  • A) Atık
  • B) ıklim
  • C) Çevre
  • D) Erozyon

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(22) Kişilerin huzurunu, ruh ve beden sağlığını bozacak seviyedeki istenmeyen seslere ne denir?

  • A) Duyuru
  • B) Gürültü
  • C) Konuşma
  • D) Sesli ilan

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(23) Kamyon, kamyonet, römork ve yarı römorklarla kısa mesafelerde işçi taşınmasında aşağıdakilerden hangisi zorunlu değildir?

  • A) Kasa üzerinin kapalı olması
  • B) Kasa kapaklarının kapalı tutulması
  • C) Elle tutulabilecek korkuluğun bulunması
  • D) Kasa kenarlarının düşmeyi önleyecek yükseklikte olması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(24) I- Geçiş yolları üzerinde park etmek yasaktır.
II- Duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasaktır.
Bu bilgiler için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

  • A) I. doğru II. yanlıştır.
  • B) Her ikisi de yanlıştır.
  • C) I. yanlış II. doğrudur.
  • D) Her ikisi de doğrudur.

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(25) C, D ve E sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birini almak isteyenlerde, kaç yaşını bitirme şartı aranır?

  • A) 22
  • B) 20
  • C) 18
  • D) 17

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(26) Motorlu bisiklet, motosiklet ve sürücüleri ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisinin yapılması yasaktır?

  • A) Gidiş yönüne göre yolun en sağından seyredilmesi
  • B) ıkiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana sürülmesi
  • C) Tehlikeli madde taşıyan araçların geçilmesi
  • D) Geçme yaparken sinyal verilmesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(27) 
şekle göre, tek yönlü yolda 3 numaralı aracın sürücüsü şerit değiştirebilmek için aşağıdakilerden hangisinin gerçekleşmesini beklemelidir?

  • A) 5 numaralı aracın geçmesini
  • B) 4 numaralı aracın yavaşlamasını
  • C) 1 numaralı aracın sağa geçmesini
  • D) 2 numaralı aracın şerit değiştirmesini

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(28) şekle göre, araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yasaktır?

  • A) Sola dönüş yapması
  • B) Sağa dönüş yapması
  • C) Aynı yönde seyretmesi
  • D) Kavşağa yaklaşırken hızını azaltması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(29) Aksine bir işaret bulunmadıkça yerleşim yeri dışındaki bölünmüş yollarda otomobiller için azami hız saatte kaç kilometredir?

  • A) 130
  • B) 110
  • C) 100
  • D) 90

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(30) 
şekildeki 1 numaralı aracın sürücüsü, önündeki araç '' A '' noktasında iken "88-89" diye saymaya başlıyor.

  • A) Motor gücünü
  • B) Asfalt kalitesini
  • C) Takip mesafesini
  • D) Yakıt sarfiyatını

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(31) Bölünmüş kara yollarında geçilen araç sürücüleri, geçmek isteyen aracın geçiş işaretini aldığında ne yapmak zorundadır?

  • A) Sağ şeride geçmek
  • B) Sığınma cebine girmek
  • C) Önündeki aracı geçmek
  • D) Bulunduğu şeridi izlemek ve hızını artırmamak

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(32) Aralıklı olarak yanıp sönen sarı ışıkta sürücü ne yapmalıdır?

  • A) Yavaş ve dikkatli geçmeli
  • B) Durmalı, yolu kontrol ettikten sonra geçmeli
  • C) Yolun açık olduğunu bildirdiği için hızlı geçmeli
  • D) Yolun kapalı olduğunu bildirdiği için bu yola girmemeli

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(33) Trafik görevlisinin, hangi hareketi bir seri halinde yapması o yönde akan "trafiğin hızlanması" talimatını içerir?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(34) Aşağıdaki trafik işaretlerinden hangisi kontrollü demir yolu geçidine yaklaşıldığını bildirir?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(35) şekildeki trafik işaretinin anlamı nedir?

  • A) Açılan köprü
  • B) Sola tehlikeli viraj
  • C) Soldan daralan kaplama
  • D) Sola tehlikeli devamlı viraj

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(36) şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

  • A) Bisikletin geçebileceğini
  • B) Bisikletin giremeyeceğini
  • C) Yolun bisikletlilere ait olduğunu
  • D) Bisikletin yavaş gitmesi gerektiğini

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(37) şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

  • A) Kamyonlar için geçme yasağı sonunu
  • B) Karşıdan gelene yol verilmesi gerektiğini
  • C) Kamyonlar için geçme yasağı başlangıcını
  • D) Öndeki taşıtın geçilmesinin yasak olduğunu

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(38) şekilde verilenlerden hangileri gabari ile ilgilidir?

I II III

  • A) Yalnız I
  • B) I ve II
  • C) II ve III
  • D) I, II ve III

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(39) 

  • A) Yaya geçidi
  • B) Bisiklet yolu
  • C) Bölünmüş yol başlangıcı
  • D) Trafiği hızlandırma işareti

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(40) 
şekildeki araç için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
I- Motorlu araç çeşididir.
II- Römork ve yarı römork çeker.
III- Yük taşımak için imal edilmiştir.

  • A) Yalnız I
  • B) I ve II
  • C) II ve III
  • D) I, II ve III

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(41) Aşağıdakilerden hangisi buji ile ateşlemeli motorların yakıtıdır?

  • A) Benzin
  • B) Motorin
  • C) Antifriz
  • D) Gaz yağı

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(42) Karlı veya buzlu yollarda aracın hangi lastiklerine zincir takılması uygundur?

  • A) Ön lastiklerin birine
  • B) Arka lastiklerin birine
  • C) Çekici lastiklerin ikisine
  • D) Çekici olmayan lastiklerin ikisine

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(43) •Güvenli, ekonomik ve sorunsuz bir sürüş
•Hava kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlama
Bir motorlu araçtan yukarıda verilen kriterleri hangi durumda gerçekleştirmesi beklenir?

  • A) Sürekli olarak yüksek hızda kullanıldığında
  • B) Kontrol ve bakımı doğru şekilde yapıldığında
  • C) Çok ıslak ya da tozlu ortamda çalıştırıldığında
  • D) Üretim amacına uygun olarak kullanılmadığında

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(44) 
şekilde soru işareti (?) ile gösterilen ve aracın hızı ile torkunu ayarlayan güç aktarma organı hangisidir?

  • A) Aks
  • B) Volan
  • C) Vites kutusu
  • D) Diferansiyel

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(45) I- Aracın farları
II- Motor yağ seviyesi
III- Cam silecek lastikleri
Aracı kullanmaya başlamadan önce, yukarıda verilenlerden hangilerinin durumu iyi olmalıdır?

  • A) Yalnız I
  • B) I ve II
  • C) II ve III
  • D) I, II ve III

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(46) Kullanma kılavuzuna göre, belirli kilometre sonunda araçta aşağıdakilerden hangisi değiştirilmelidir?

  • A) Radyatör
  • B) Yağ filtresi
  • C) Dikiz aynaları
  • D) Direksiyon simidi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(47) Aracın gösterge panelinde aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanıyor olması, araç yakıtının bitmek üzere olduğunu bildirir?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(48) Motor çok sıcak iken radyatöre soğuk su konulması aşağıdakilerden hangisine sebep olur?

  • A) Motor gücünün artmasına
  • B) Fren hidroliğinin azalmasına
  • C) Motor sıcaklığının artmasına
  • D) Motor bloğunun çatlamasına

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(49) Sinyal verildiğinde, gösterge panelindeki sinyal lambası ikaz ışığı çok sık yanıp sönüyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

  • A) Geri vites lambalarından biri yanmıyordur.
  • B) Sinyal lambalarından biri yanmıyordur.
  • C) Fren lambalarından biri yanmıyordur.
  • D) Far lambalarından biri yanmıyordur.

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(50) Alternatörün elektrik üretip üretmediğini sürücüye bildiren gösterge aşağıdakilerden hangisidir?

  • A) şarj göstergesi
  • B) Dörtlü flaşör göstergesi
  • C) Cam rezistansı göstergesi
  • D) Kısa ve uzun far göstergeleri

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A