24 Ağustos 2013 H - B engelli sınıfı Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız

24 Ağustos 2013 H - B engelli sınıfı Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız

24 Ağustos 2013 H - B engelli sınıfı Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız
Ücretsiz İlan Sitesi

24 Ağustos 2013 H - B engelli sınıfı Ehliyet Sınav Soruları Cevaplarınız

(1) Güneş çarpması sonucu görülen ateş yükselmesinden ilk önce hangi organ hücreleri olumsuz olarak etkilenir?

  • A) Kalp
  • B) Beyin
  • C) Böbrek
  • D) Akciğer

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(2) Aşağıdaki yaralılardan hangisinin sedyesiz ve oturtularak taşınmasında tehlike yoktur?

  • A) şoka girmiş olan
  • B) Omurga kırığı olan
  • C) Kol kemiği kırık olan
  • D) Kalça kemiği kırık olan

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(3) Aşağıdaki kazazedelerden hangisi kaza yerinden ilk önce taşınmalıdır?

  • A) Ölmüş olan
  • B) Ağır kanamalı olan
  • C) Ayağında kırık olan
  • D) Dirseğinde çıkık olan

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(4) ılk yardımın ABC'si olarak kabul edilen uygulamalardan "A" neyi ifade etmektedir?

  • A) Kanamanın durdurulmasını
  • B) Dolaşımın değerlendirilmesini
  • C) Solunumun değerlendirilmesini
  • D) Hava yolu açıklığının değerlendirilmesini

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(5) " Ağızdan ağıza" suni solunum yapılacak olan kazazedede boyun travması yoksa,verilecek en uygun baş pozisyonu aşağıdakilerden hangisidir?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(6) Aşağıdakilerin hangisinde ilk yardım çantasını bulundurmak zorunludur?

  • A) Otomobil
  • B) Motosiklet
  • C) Motorlu bisiklet
  • D) Lastik tekerlekli traktör

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(7) Başa alınan darbe sonucu kulağından kan gelen kazazedeye aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

  • A) Oturtulup kulağına pamuk tıkanır.
  • B) Sırtüstü yatırılarak ayakları yukarı kaldırılır.
  • C) Kan akan bölgesi altta kalacak şekilde yan yatırılır ve kanama engellenmez.
  • D) Kan akan bölgesi üstte kalacak şekilde yan yatırılır ve kulak pamukla tıkanır.

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(8) Oynar eklemi oluşturan kemik uçlarının birbirinden ayrılmasına ne ad verilir?

  • A) Çıkık
  • B) Kırık
  • C) ıncinme
  • D) Burkulma

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(9) Aşağıdaki kemiklerden hangisinde kırık olması durumunda kazazedenin göğüs bölgesine yapılan baskıda şiddetli ağrı,nefes almada güçlük ve öksürük belirtileri görülür?

  • A) Kol kemiği
  • B) Kalça kemiği
  • C) Uyluk kemiği
  • D) Kaburga kemiği

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(10) Aşağıdakilerden hangisi ruhsal yapısı bozuk sürücü davranışlarındandır?

  • A) Kullandıkları her araçta geçiş üstünlüğünü kendilerine ait sanmak
  • B) Başkalarının haklarına saygı göstermek
  • C) Kurallara uymaya özen göstermek
  • D) Hırslı ve kızgın olmamak

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(11) Aşağıdakilerden hangisi sürücüden kaynaklanan trafik kazası sebebidir?

  • A) Havanın yağışlı olması
  • B) Aracın bakımsız olması
  • C) Yol yapımında hata olması
  • D) Alkollü olarak araç kullanması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(12) Aşağıdakilerden hangisi koma hâlinin belirtilerindendir?

  • A) Kötü kokulara karşı burnunu tıkama
  • B) Bilinçsizlik, hareketsizlik ve uyku hâli
  • C) Sorulan sorulara anlamlı cevap verme
  • D) Gözleri ile hareket eden cisimleri takip etme

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(13) Aşağıdakilerden hangisi kanamayı azaltmak için uygulanan bir yöntemdir?

  • A) Kanayan yerin oksijenli su ile yıkanması
  • B) Kanayan yere sıcak uygulama yapılması
  • C) Kanayan yerin kalp seviyesinden yukarıda tutulması
  • D) Kanama bölgesinde bulunan pıhtıların yıkanarak temizlenmesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(14) Burun kanaması olan bir kazazedeye aşağıdaki uygulamalardan hangisinin yapılması doğrudur?

  • A) Sırtüstü yatırılıp başın geriye alınması
  • B) Sümkürtülerek burun içinin temizlenmesi
  • C) Burun köküne ve enseye sıcak uygulama yapılması
  • D) Baş ve işaret parmakları arasına alınan burun kemiğinin kuvvetlice sıkılması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(15) Vücudumuzda belli bir işlevi yerine getirmek amacıyla bir araya gelen organların oluşturdukları yapıya ne denir?

  • A) Doku
  • B) Hücre
  • C) Sistem
  • D) Gövde

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(16) " Kavşaklarda geçiş önceliğine uymama" trafik kazalarında .................... sayılan hâllerdendir.
Verilen ifadede noktalarla belirtilen yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır

  • A) tali kusur
  • B) asli kusur
  • C) yol kusuru
  • D) kusuru paylaştırma

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(17) Araçlarında teknik değişiklik yaptıranların bunu kaç gün içinde ilgili kuruluşa bildirmesi zorunludur?

  • A) 30
  • B) 40
  • C) 50
  • D) 60

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(18) Zorunlu hâller dışında otoyollarda motorlu araçların asgari (en az) hız sınırı saatte kaç kilometredir?

  • A) 15
  • B) 35
  • C) 40
  • D) 50

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(19) Arkadan çarpma şeklindeki trafik kazalarının en önemli sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

  • A) Öndeki aracın durması
  • B) Öndeki aracın yavaşlaması
  • C) Görüş mesafesinin kötü olması
  • D) Takip mesafesi kurallarına uyulmaması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(20) Aşağıdakilerin hangisinde 1 numaralı aracın sürücüsü geçme yasağına uymamıştır?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(21) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarına daha çok neden olmaktadır?

  • A) Aşırı hız yapılması
  • B) Trafiğin yoğun olması
  • C) Öndeki aracın geçilmesi
  • D) Öndeki aracın yavaşlaması

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(22) şekildeki otoyolda numaralanmış şeritlerden hangisi katılma (hızlanma) şerididir?

  • A) 1
  • B) 2
  • C) 3
  • D) 4

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(23) Trafik görevlisinin hangi hareketi seri bir şekilde yapması "trafiğin hızlanması" işaretidir?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(24) Aşağıdakilerden hangisi taşıt katarına örnektir?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(25) Bakımı yapılmamış araçlarda, yakıt sarfiyatı artacağı gibi aracın egzozundan da daha fazla kirletici gaz çıkar. Bu durum öncelikle aşağıdakilerden hangisine neden olur?

  • A) Radyasyon
  • B) Su kirliliği
  • C) Hava kirliliği
  • D) Toprak kirliliği

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(26) Aşağıdakilerin hangisinde durulur ve yol kontrol edildikten sonra geçilir?

  • A) Aralıklı yanıp sönen kırmızı ışıkta
  • B) Aralıklı yanıp sönen sarı ışıkta
  • C) Kırmızı ışıkta
  • D) Sarı ışıkta

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(27) Hangi durumda aracın iki yönüne reflektör (yansıtıcı) konulmalıdır?

  • A) Park edildiğinde
  • B) Duraklama yapıldığında
  • C) Taşıt yolunda arızalandığında
  • D) Yolcu almak için durulduğunda

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(28) Trafik işaret levhaları ile belirlenmiş yaya ve okul geçitlerine yaklaşan sürücülerin aşağıdakilerden hangisini yapmaları yanlıştır?

  • A) Yavaşlamaları
  • B) Hızlarını artırmaları
  • C) Yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri
  • D) Okul geçidi görevlisinin talimatlarına uymaları

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(29) şekle göre 2 numaralı aracın sürücüsü ne yapmalıdır?

  • A) Korna çalıp 1 numaralı aracın geçmesini beklemeli
  • B) Geçiş hakkını 1 numaralı araca vermeli
  • C) Geçiş hakkını kendisi kullanmalı
  • D) Hızını artırıp kavşağa girmeli

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(30) şekilde görülen kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkını hangi araç kullanmalıdır?

  • A) Otobüs
  • B) Traktör
  • C) Otomobil
  • D) ış makinesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(31) şekle göre aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?

  • A) 1 numaralı aracın bulunduğu şeritte seyretmesi
  • B) 2 numaralı aracın 3 numaralı aracın bulunduğu şeride geçmesi
  • C) 3 numaralı aracın en sağdaki şeritte seyretmesi
  • D) 4 numaralı aracın 3 numaralı aracın bulunduğu şeride geçmesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(32) şekle göre aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?

  • A) 3 numaralı aracın şerit değiştirmesi
  • B) 2 numaralı aracın şerit değiştirmesi
  • C) 1 numaralı aracın önündeki aracı geçmesi
  • D) Araçların bulundukları şeritlerde seyretmesi

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(33) Aşağıdakilerin hangisinde sürücülerin geri gitmesi yasaktır?

  • A) Bağlantı yollarında seyrederken
  • B) Tek yönlü yollarda duraklarken
  • C) Tek yönlü yollarda park ederken
  • D) ıki yönlü dar yollarda geçiş kolaylığı sağlarken

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(34) Aşağıdaki yerlerden hangisinde duraklama yapılması yasak değildir?

  • A) Tepe üstlerine yakın yerlerde
  • B) Yaya ve okul geçitlerinde
  • C) Dönemeçlerde
  • D) Banketlerde

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D

(35) Aksine bir işaret yoksa, eğimsiz iki yönlü dar yolda, otomobil ile kamyonun karşılaşması hâlinde, hangisi diğerine yol vermelidir?

  • A) Otomobil, kamyona
  • B) Kamyon, otomobile
  • C) Trafik yoğunluğu az olan yöndeki taşıt,diğerine
  • D) Trafik yoğunluğu fazla olan yöndeki taşıt,diğerine

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(36) şekildeki trafik işaretinin anlamı nedir?

  • A) Sola dönülmez
  • B) Sağa dönülmez
  • C) Sola zorunlu yön
  • D) Sağa zorunlu yön

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: A

(37) Aşağıdakilerden hangisi, öndeki taşıtı geçmek yasaktır anlamındadır?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(38) şekildeki tehlike uyarı işaretini gören sürücü aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

  • A) Banketten gitmeli
  • B) Takip mesafesini artırmalı
  • C) Hızını artırarak öndeki aracı geçmeli
  • D) Acil uyarı ışıklarını yakarak seyretmeli

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: B

(39) Aşağıdakilerden hangisi deniz veya nehir kıyısında biten yolu bildirir?

  • A) 
  • B) 
  • C) 
  • D) 

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: C

(40) şekildeki trafik işareti hangi yol bölümünde bulunur?

  • A) Virajlı
  • B) Eğimli
  • C) Kasisli
  • D) Kaygan

Bu soruyu Boş Bıraktınız. Doğru Cevap: D